ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

BALASSAGYARMAT

Energetikai tanúsítvány készítés Balassagyarmaton

Balassagyarmaton és Nógrád megye egész területén vállaljuk hiteles energetikai tanúsítványok elkészítését.

Milyen ingatlanra szeretne tanúsítványt?

TÁRSASHÁZI ÉS PANEL LAKÁSOK CSALÁDI HÁZ EGYÉB ÉPÜLET

A munka menete

1

MEGRENDELÉS

Részletek »

Tanúsítványát megrendelheti telefonon illetve az online megrendelőlap kitöltésével is. Telefonos megrendelés esetén rögzítjük adatait és egyeztetjük a helyszíni szemle időpontját. Ha online rendel, 4 munkaórán belül visszaigazoljuk, és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk a felméréshez.

2

HELYSZÍNI SZEMLE

Részletek »

A helyszíni felmérés előzetesen egyeztetett időpontban történik. Körülbelül fél órát vesz igénybe a szemle, amit az irodai munka követ. A felmérés során az ingatlan azon paramétereit nézzük meg, amik befolyással vannak az ingatlan energiafelhasználására, ilyenek például a falak, nyílászáró szerkezetek, gépészeti berendezések.

3

ÁTADÁS

Részletek »

A tanúsítvány elkészültével e-mailen elküldjük és kipostázzuk a hitelesített dokumentumot. Ez minden esetben az előre rögzített határidőre történik (általánosan 2-3 munkanap). A postaköltséget az ár tartalmazza, ha postai helyett személyes átvételt szeretne, ezt a helyszíni szemlekor tudjuk egyeztetni.

Az energetikai tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány egy mérnök által kiállított szakvélemény, amely szabványban rögzített módszer alapján értékeli az ingatlan energiahatékonyságát. A tanúsítvány célja, hogy olyan információkat dokumentáljon az ingatlan energiafogyasztásával kapcsolatban, amelyek egy átlagos szakmai felkészültségű személy számára rejtve maradnának. Ilyen például az épületszerkezetek (falazatok, nyílászárók) hőszigetelő képessége, a fűtési rendszerek hatásfoka, várható éves fogyasztása. A kiértékelés egy 12 tagú energetikai skálán történik, amely közvetlenül utal az energiahatékonyság fokozatára, és segítségével összehasonlíthatók az egyes épületek.

Mikor nem szükséges?

Miért és mikor szükséges a tanúsítás?

A tanúsítás célja, hogy a leendő tulajdonost hitelt érdemlő módon tájékoztassuk az ingatlan energiafelhasználásának hatékonyságáról. Rendelkezni kell a szakvéleménnyel az erre vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint:

  • adás-vétel, valamit bérbeadás esetén
  • használatbavételi engedély kérelmezésekor
  • Családok Otthonteremtése Kedvezmény (CSOK) igénylés esetén

Szakmai szabályoknak megfelelő tartalom

A tanúsítvány tartalmát, elkészítésének módját részletesen szabályozzák a vonatkozó kormányrendeletek, így az független a készítő vállalkozó munkamódszerétől, vagy a mérnök személyes véleményétől. Az összefoglaló előlapot az Országos Építésügyi Nyilvántartás generálja, egységes megjelenése biztosítja, hogy az egyes szakvélemények könnyen összehasonlíthatók legyenek. A rendelet előírásai szerint helyszíni felmérést minden munka esetében kötelező végezni, így biztosítható, hogy a szakvélemény a valóságnak megfelelő állapotot tükrözze. A minősítési kategóriák "A+++" és "I" között adódnak.

A tanúsítvány szerepe az adásvételnél

A tanúsítvány a vevő (vagy bérlő) számára készül, őt hivatott tájékoztatni. Legkésőbb az adásvételi szerződés megkötésének időpontjáig kell elkészíttetni a minősítést, amit át kell adni az új tulajdonosnak legkésőbb a birtokbaadás időpontjáig.

Balassagyarmat

Balassagyarmat látképe

A tanúsítást egész Nógrád megyében végezzük, de ügyfélkörünk jelentős része Balassagyarmatról érkezik. A városi lakóingatlanok száma 6700 db körül van, ami a lakosság számához képest viszonylag magasnak mondható. A hagyományos téglaépítésű ingatlanok mellett a paneles lakótelepeken (Nógrádi, Madách liget), és a külső városrészekben (Újkóvár, Nyírjes) is rendszeresen dolgozunk. Balassagyarmaton fix árlistán van, a távolabb eső területekre egyedileg meghatározott kiszállási díjat számítunk fel, melyre egyszerűen kérhet ajánlatot az árak oldalon.

tanusitvany-balassagyarmat.hu © 2015-2024 Minden jog fenntartva.